Loppurutistus ja vuokra-asiaa

 Hejssan! Tässä voisin sunnuntain kunniaksi kirjoitella kuulumisia... Kolme viikkoa kullan kanssa vierähti nopeasti. Pelkäsin, että jäisi samanlainen tyhjä olo kuin viimeksi joululomilta palatessa, mutta kolme kuukautta yksineloa kai karaisi. Tällä kertaa hänen lähdettyään tuntui kuin kaikki olisi taas ennallaan, eikä niin että kaikki on kääntynyt päälaelleen. Hyvä vain, saa paremmin keskityttyä tulevaan koeviikkoon.
 Eli vielä viimeiset rutistukset. Ensi viikko aikaa valmistautua, ja 3. ja 6. päivä olisi sitten kokeet. Tämä lukukausi on helpompi kuin ensimmäinen, on ollut enimmäkseen kurssitöitä, ja kokeita tulee olemaan vain kaksi. Sosiologiasta ja psykologiasta. Sosiologiasta en pidä sitten yhtään, se tuntuu niin suurpiirteiseltä jotenkin. Koe on "seen exam", eli olen nähnyt kysymykset etukäteen, ja saan valita mistä kahdesta teen esseet. Kuulostaa helpolta, mutta meitä peloteltiin että esseiden laadun tulee olla paljon parempia kuin normaalisti kokeessa. Motivaatiota on ollut vaikeaa löytää, mutta olen pysynyt aikataulussa koevalmisteluissa (yksi essee on jo valmis). Näitä esseitä tai muitakaan muistiinpanoja ei kokeeseen saa ottaa, joten pitää opetella omat esseet ulkoa. Psykologian kokeessa tulee olemaan monivalintakysymyksiä ja yksi essee. Jos nyt ihan suoraan saan sanoa, niin tuo sosiologian arvosana ei kauheasti mieltä paina, kunhan jos C:n saisi. Ensimmäisen vuoden arvosanat kun eivät vaikuta lopputulokseen, eikä se ole myöskään "oman alan" oppiaine.
 6. päivä on ceilidh. Siellä on orkesteri soittamassa ja buffetpöytä. Pukeutumiskoodina cocktail/formal. Tilasin jo kaverin kanssa everything5pounds.com:ista mekot (olen tilaillut ennenkin ja laatu on tosi hyvä). Tulee varmasti olemaan kivaa! Sinä viikonloppuna pakkaan sitten kaikki tavarani ja otan matkalaukkuun mitä seuraavien kuukausien aikana tarvitsen. 10.5. on lento Ranskaan, joten pitää ottaa vielä selvää miten saan avaimet palautettua, kun juna Edinburghiin lähtee jo 06.05 aamulla.
 Seuraava asunto on selvitetty, mutta oli se aika homma. Ei itse asunnon löytäminen vaan itse vuokrausprosessi. Muutan siis kahden kaverin kanssa yhteen kolmioon. Vuokra on tosi edullinen (£188/kk) verrattuna nykyiseen (£420/kk), vaikka tuleehan siihen laskut päälisiksi. Ensin meidän piti täyttää hakemukset, ja se oli ihan ok. Sitten piti maksaa takuumaksu £200 per henkilö, jotta he ottavat asunnon pois markkinoilta. Minulla ja toisella tytöllä ei ole perhettä UK:ssa, joten ei myöskään takaajia. Takaajien sijasta pitäisi maksaa vielä kahden kuukauden vuokra etukäteen yhden vuokran sijasta. Kuitenkin neuvoteltiin ja meidän annettiin ymmärtää, että tämän kolmannen kaverin vanhemmat voivat toimia kaikkien meidän takaajina. Sanottiin myös, että seuraava maksu on se vuokra plus £75 jäljellä olevaa takuumaksua per henkilö, toukokuun lopussa. No, hakemus hyväksyttiin, ja saimme s-postia. Aivan kuin edellä mainittua neuvottelua ei olisi koskaan käytykään! Meitä pyydettiin maksamaan yhteensä £570, ja minun ja tämän toisen ulkomaisen tytön tämän lisäksi toisen kuukauden vuokra, 19.4. mennessä! Menimme tämän tytön kanssa toimistolle tätä ihmettelemään, ja meille sanottiin että vaikka kolmannen kaverin vanhemmat toimivatkin myös meidän takaajina, meidän tulee silti maksaa kahden kuukauden vuokra etukäteen. Sanoimme että okei, mutta meille sanottiin että toukokuun lopulla, ja nyt annettiin viikon varoitusaika s-postilla. Saimme sitten neuvoteltua että maksamme vain jäljellä olevan takuumaksun 19. päivä mennessä ja loput toukokuun aikana. Että sillälailla. Sen 275 saamme sentään takaisin kun muutamme sieltä pois.
 Nyt pitää hipsiä Tescoon, suunnitella jotain sunnuntaisyömistä.

Kommentit

  1. No eipä oo hirveen paha vuokra kolmiolle ~£200/kk. Hyvä jos Suomessa saa jostakin yksiön samaan hintaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on, tää olikin poikkeuksellinen löytö :)

      Poista
  2. Noin £200/kk kolmio? Mistä löysit? Itse kanssa just kämppää kattelen.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kimppakämppä ja kommelluksia

Pitkästä aikaa

Valmistuminen ja tulevaisuuden suunnitelmat